Het recept voor 4 personen
Ingrediënten
4 grote aardappels, geschild
2 uien
1 kleine venkel
1 dunne prei, alleen het wit
150g ontbijtspek
25ml truffelolie
3tl Champignons & Truffelpuree
1 laurierblaadje
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 liter kippenbouillon
250 ml slagroom
zout en versgemalen peper
Extra: staafmixer of keukenmachine/blender
BEREIDING
Snij de aardappels in stukjes, snipper de ui, snij de venkel fijn en het preiwit. Fruit de fijngesneden ingrediënten in een scheut truffelolie. Voeg de laurier, tijm en rozemarijn toe, schenk de warme bouillon en de room erbij en kook zachtjes tot alles gaar is. Verwijder de kruiden en pureer de soep. Snij de speklapjes in reepjes en bak die in een aparte pan knapperig. Voeg deze vervolgens toe aan de soep. Voeg nu de Champignons & Truffelpuree naar smaak toe en roer het door de soep.
OPMAAK
Schaaf er verse truffel over om het af te maken en leg er eventueel een takje tijm bij.
Delipuur Italiaanse truffelproducten
Voor bovenstaand recept heeft u nodig:
– 30 gram Champignons & Truffelpuree
– 55 ml Truffelolie
Bestelt u er de Truffelboter bij, dan kunt u de overgebleven 30 ml Truffelolie gebruiken voor een overheerlijke Truffelpasta!