Truffelpasta recept
Truffelpasta is één van de populairste recepten voor het gebruik van de truffel. Het is een eenvoudig recept wat voor iedereen gemakkelijk te bereiden is. Alle benodigdheden voor dit recept zitten in ons truffelpasta geschenk.
Het recept voor 4 personen
Volg de onderstaande stappen voor het maken van de truffelpasta.
- Kook de pasta (advies: spaghetti of tagliatelle) volgens de aanwijzingen één minuut korter dan al dente.
- Spoel de pasta met warm water, doe de goed uitgelekte pasta terug in de schone pan op zacht-vuur en voeg een klein scheutje olijfolie toe om de pasta los te maken.
- Voeg daarna de truffelolie en truffelboter toe, alsmede de peper en zout naar smaak.
- Roer alles voorzichtig door elkaar en centreer de pasta op een heet pasta- (of diep) bord.
- Dresseer de olie/botersaus over en langs de pasta, en;
- Bestrooi de pasta met de versgeraspte Parmezaanse kaas en fijngehakte peterselie.
Ingrediënten
De volgende ingrediënten heeft u nodig voor het bereiden van de truffelpasta:
- Truffelboter (16 gram)
- Truffelolie (20ml)
- Olijfolie (56ml)
- Pasta (400 gram)
- Peterselie
- Parmezaanse kaas
Optionele ingrediënten om uw truffelpasta af te maken:
- Garneer verder met vers geschaafde truffel (wit of zwart), of;
- Il Mondo del Tartufo – Truffel Carpaccio als welkom alternatief. Het is gewenst om de truffel carpaccio mee te verwarmen en te mengen in de pasta met olie en boter.
De truffelpasta kan geserveerd worden met een Chardonnay Alto Adige (wit) of licht gekoelde Franse Pinot Noir (rood). Geniet van uw gerecht! Laat ons weten wat u van de truffelpasta vindt via info@delipuur.nl.
Bestel het truffelpasta geschenk nu in onze website inclusief recept. Makkelijk te bereiden en in 15 minuten op tafel. Keuze uit 2 tot 5 personen voor slechts €29,95 en 6 tot 8 personen voor slechts €35,95.